Пєсков висловився стосовно першого Саміту миру щодо України, зробивши заяву про переговори

Представник Адміністрації президента РФ Дмитро Пєсков прокоментував інформацію стосовно проведення першого Саміту світу щодо України. Також він вкотре висловився про переговори.

Дмитро Пєсков

Фото – ria.ru

Відповідаючи на запитання представників росЗМІ, у четвер, 11 квітня, речник Путіна відреагував на інформацію про проведення першого Саміту світу щодо України, який відбудеться наступного місяця у Швейцарії.

 Про це повідомляє «НБН» із посиланням на пропагандистське агентство «РИА Новости».

Вчергове представник Кремля заявив, що проведення переговорів без участі країни-агресора нібито безглуздо, наголосивши, що керівництво РФ «відкрите» до дипломатичного процесу.

Прессекретар російського лідера, згадавши Стамбульську угоду, якої було досягнуто після втечі окупаційних сил РФ із північних регіонів України, повідомив, що Москва не згодна вести діалог на підставі цього договору.

За словами чиновника, за два роки «сильно змінилася» геополітична реальність, тому не брати до уваги це у питанні переговорів «було б недалекоглядно».

Раніше глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Москва не вважає обов’язковою участь українського лідера Володимира Зеленського в переговорному процесі. В ISW пояснили висловлювання путінського міністра.

Exit mobile version