Глава ЦРУ заявив, що без допомоги США Україна може програти війну до кінця року

Директор Центрального розвідувального управління США Вільям Бернс вважає, що Україні вкрай потрібна підтримка Вашингтона. Без допомоги Штатів, за його прогнозом, країна може зазнати поразки у війні з РФ вже до кінця року.

Директор ЦРУ Вільям Бернс

Фото – reuters.com

Глава ЦРУ заявив, що з військовою допомогою Україна «цілком здатна протриматися» цього року, інакше ситуація буде ще жахливішою, інформує «НБН» із посиланням на CNN.

За словами Бернса, якщо Штати не продовжать підтримувати Київ, існує ймовірність поразки ЗСУ на полі бою вже до кінця року. Також це загрожує тим, що кремлівський диктатор Володимир Путін може мати можливість диктувати українському керівництву умови політичного врегулювання.

Він не став уточнювати, що мав на увазі під словом «програти». Водночас, журналісти цитують слова джерела в західній розвідці.

Як повідомив співрозмовник ЗМІ, навіть якщо Україна залишиться без допомоги Вашингтона, ЗС РФ не зможуть окупувати країну від узбережжя до узбережжя. При цьому є ризик захоплення армією Путіна значної території, після чого буде «заморозка» лінії фронту.

Нагадаємо, головний дипломат ЄС Жозеп Боррель розкритикував внутрішню політику Штатів, висловившись щодо надання Україні додаткових систем ППО.

Exit mobile version