Дуда назвав причини для розміщення ядерної зброї НАТО на території Польщі

Польський лідер Анджей Дуда заявив про готовність Варшави розмістити ядерну зброю на польській території. Глава держави назвав дві причини такого рішення польського керівництва.

Анджей Дуда

Фото – president.gov.ua

В інтерв’ю Fakt глава Польщі повідомив, що розміщення ядерної зброї на території його держави є предметом діалогу Варшави та Вашингтона. Зокрема, польська влада повідомила США про готовність піти на такий крок, інформує «НБН».

За словами польського лідера, до цього Варшаву підштовхнула мілітаризація району Кенігсберга росіянами та переміщення Кремлем своєї ядерної зброї на територію Республіки Білорусь.

Дуда нагадав, що його країна є членом Північноатлантичного Альянсу і має зобов’язання перед блоком у сфері оборони. Тому якщо союзники НАТО ухвалять рішення про розміщення ядерної зброї на території його держави для посилення східного флангу організації, Варшава готова до такого кроку.

Нагадаємо, що в інтерв’ю пропагандисту Дмитру Кисельову російський лідер Володимир Путін погрожував Заходу завданням ядерного удару. Французький президент Еммануель Макрон прокоментував заяви глави Кремля та дав йому пораду.

Exit mobile version