Іспанія погодилася передати Україні партію ракет для ЗРК Patriot – ЗМІ

Західні ЗМІ повідомляють, що влада Іспанії погодилася передати Україні партію ракет для комплексів Patriot замість того, щоб на вимогу союзників у Євросоюзі та НАТО відправити країні ці ЗРК.

ЗРК Patriot

Фото – army.mil

Іспанське видання El Pais пише, що Мадрид ухвалив рішення про постачання партії ракет для ЗРК Patriot в Україну, незважаючи на те, що в НАТО та Євросоюзі вимагають від нього надати Києву ці системи ППО, інформує «НБН».

Журналісти нагадали, що раніше іспанське Міністерство оборони відмовилося передавати Україні батарею, яка з 2013 року розгорнута на кордоні Сирії та Туреччини. У відомстві заявили, що ці комплекси – єдина ефективна зброя у разі ракетного обстрілу, додавши, що ЗС Іспанії недостатньо укомплектовані.

Тому у якості компенсації, як стверджує ЗМІ, посилаючись на джерела, Мадрид погодився передати для ЗСУ партію ракет для комплексів Patriot. Кількість боєприпасів для американських установок буде обмеженою, оскільки Іспанія має в своєму розпорядженні близько 50 таких снарядів.

Раніше британське видання повідомило, що лідери Європейського Союзу і НАТО тиснуть на Іспанію та Грецію, щоб ті надіслали Україні додаткові комплекси ППО.

Exit mobile version