Глава МЗС Польщі висловився про позицію Трампа щодо України

Глава Міністерства закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вважає, що позиція 45-го президента США Дональда Трампа щодо України «не така чорно-біла», як декому здається.

Дональд Трамп

Фото – Vincent Alban/Reuters

Керівник польського зовнішньополітичного відомства в інтерв’ю Axel Springer заявив, що позиція колишнього американського лідера щодо України «не така чорно-біла, як думають деякі люди», інформує «НБН» з посиланням Politico.

Дипломат вважає, що кандидат у президенти США від Республіканської партії мав рацію, коли закликав європейські країни виділяти більше грошей на оборону. Також Сікорський нагадав, що ексглава Білого дому передавав Києву протитанкові ракети ще до повномасштабної війни.

Міністр пов’язав заяву Трампа, яку той зробив напередодні голосування у Палаті представників США за виділення допомоги Україні, із зустріччю ексглави Штатів із польським лідером Анджеєм Дудою у Нью-Йорку. Тоді американський політик заявив, що виживання та сила України є важливими для Америки.

Глава МЗС вважає, що це свідчить про зміну позиції кандидата в президенти США в Україні, оскільки він бачить, що жорстка опозиція щодо підтримки Києва шкодить його шансам на повернення у Білий дім.

Нагадаємо, як заявили ЗМІ, Трамп за часів свого президентства називав Україну «частиною РФ» під час розмов з іноземними лідерами.

Exit mobile version