Блінкен назвав умову для проведення переговорів із РФ

Державний секретар США Ентоні Блінкен розповів, за якої умови можливий переговорний процес України з державою-терористом за участю Вашингтона.

Ентоні Блінкен

Фото – Joshua Roberts/REUTERS

Держсекретар США у розмові з президентом Всесвітнього економічного форуму Борге Бренде в Ер-Ріяді розповів, від чого залежать переговори з державою-терористом щодо завершення війни в Україні, інформує «НБН» із посиланням на «Радіо Свобода».

За словами представника Вашингтона, кремлівський диктатор має показати свою готовність вести діалог відповідно до Статуту ООН та міжнародного права. Американське керівництво сподівається, що президент-агресор зрозуміє меседж та продемонструє щире бажання сісти за стіл переговорів.

Чиновник зазначив, що якщо Кремль піде на такий чесний крок, Штати візьмуть участь у діалозі. Блінкен сподівається, що до цього процесу приєднається й Україна.

Зазначимо, що офіційний Київ вимагає від Москви відновити територіальну цілісність України та повністю вивести путінські окупаційні війська з її територій. При цьому на початку місяця представник АП РФ Дмитро Пєсков у черговий заявив, що Кремль готовий до діалогу лише на своїх умовах.

Exit mobile version