Трамп відмовляється давати гроші Україні, допоки Європа не збільшить розмір допомоги до рівня США

45-й президент США Дональд Трамп у разі перемоги на виборах та поверненні у Білий дім не має наміру виділяти гроші для підтримки України, якщо країни Європи не збільшать допомогу Києву до рівня Штатів.

Дональд Трамп

Фото – AP Photo / Evan Vucci

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп в інтерв’ю американському виданню Time заявив, що він не буде фінансово підтримувати Україну, допоки європейські держави не збільшать розмір допомоги Києву до рівня США, інформує «НБН».

Опонент Байдена поцікавився, чому Штати мають платити, якщо Європа нібито не збирається цього робити. За словами скандального політика, війна в Україні більше вплинула на європейські держави, ніж на його країну, яку з регіоном розділяє океан.

При цьому американські журналісти нагадали, що держави Європейського Союзу надали Україні військову допомогу на суму понад 100 мільярдів доларів США з початку повномасштабного вторгнення РФ.

Нагадаємо, керівник Міністерства закордонних справ Польщі Радослав Сікорський прокоментував позицію Трампа щодо України, згадавши про зустріч кандидата у президенти США з польським лідером Анджеєм Дудою.

Exit mobile version