Макрон пояснив своє попередження про те, що Європа «може померти»

Французький президент Еммануель Макрон пояснив свою заяву про те, що «Європа може померти». Також глава держави висловився щодо внеску європейських країн у свою безпеку та оборону.

Еммануель Макрон

Фото – bbc.com

Макрон в інтерв’ю виданню The Economist пояснив, що коли він казав, що Європа може померти, то мав на увазі слова письменника Поля Валері. Французький есеїст після Другої світової війни сказав: «відтепер ми знаємо, що наші цивілізації смертні», інформує «НБН».

За словами президента, Європа не є найбезпечнішим регіоном на планеті, адже на її територію повертається високоінтенсивна війна. Якщо порівняти її зі США чи КНР, вона вклала набагато менше у свою безпеку та оборону.

Французький лідер вважає, що Європі, яка на момент початку повномасштабного вторгнення армії Путіна в Україну залежала від російського газу, також важливо зміцнити свій суверенітет у сфері економіки та технологій.

Окрім того, як зазначив глава держави, для Європи існує ризик внутрішньої неузгодженості та порушення функціонування демократій.

Представник Парижа вважає, що ці проблеми в регіоні останніми роками сильно загострилися і, європейські країни, на жаль, несміливо почали реагувати на це, а іноді й надто пізно.

Нагадаємо, Макрон закликав Україну та РФ до олімпійського перемир’я. Президент Володимир Зеленський прокоментував ініціативу французького лідера.

Exit mobile version