Як змінився рівень підтримки інтеграції України в ЄС і НАТО серед угорців та словаків – соцопитування

Соціологічне дослідження показало, як змінився рівень підтримки вступу України в Європейський Союз та Організацію Північноатлантичного договору серед жителів Угорщини та Словаччини.

Україна і ЄС

Фото – reuters.com

За результатами дослідження Globsec Trends 2024, серед держав Східної та Центральної Європи Словаччина та Угорщина демонструють найменшу підтримку інтеграції України в Євросоюзу і НАТО, інформує «НБН».

За останні два роки рівень підтримки членства нашої країни в ЄС та Альянсі серед жителів Словаччини знизився. У 2022 році 40% респондентів підтримували вступ України у військові та політичні союзи, у 2024 році таких опитаних стало 30%.

Водночас, рівень підтримки інтеграції нашої країни в обидві організації виріс серед угорців. Два роки тому членство України в НАТО та Євросоюзі підтримували 23% респондентів, у 2024-му їх стало 36%. В Угорщині 57% громадян виступають за нейтральний статус нашої держави.

Найбільше вступ України у військові та політичні союзи підтримують жителі Польщі, Естонії, Литви та Латвії, у цих країнах таких респондентів більше 60%.

Раніше соцопитування групи «Рейтинг» показало, які дві країни перейшли у категорію недружніх для жителів України.

Exit mobile version