В ISW розповіли, як Путін намагається зменшити владу Шойгу та за що він хоче покарати міністра

У вашингтонському Інституті вивчення війни вважають, що кремлівський диктатор Володимир Путін намагається зменшити владу глави МО РФ Сергія Шойгу. Президент-агресор хоче покарати міністра за недосягнення його військових цілей.

Володимир Путін і Сергій Шойгу

Фото – rbc.ru

В аналітичному матеріалі ISW зазначається, що у четвер, 2 травня, глава Кремля зустрівся у своїй садибі в Ново-Огарьово з губернатором Тульської області Олексієм Дюміним. Путінський чиновник проінформував президента про «внесок» його регіону у так звану «СВО», пише «НБН».

Протягом двох минулих років голова Тульської області неодноразово ставав на бік власника ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина, намагаючись сприяти звільненням в оборонному відомстві. Зустріч із Путіним, як вважають американські експерти, це спроба завоювати прихильність російського лідера. Чиновник, можливо, сподівається замінити Шойгу на посаді керівника МО РФ.

В ISW також звернули увагу на те, що після арешту заступника голови Міноборони Тимура Іванова диктатор, ймовірно, навмисно оприлюднив свою зустріч із губернатором Тульської області. Не виключено, що глава Кремля хотів покарати міністра за недосягнення його військових цілей та применшити вплив Шойгу, врівноважуючи його суперниками.

1 травня керівник оборонного відомства заявляв, що РФ для підтримки необхідного темпу наступу потрібно збільшити обсяги та якість озброєнь. На думку аналітиків, цей вислів глави Міноборони – його спроба перекласти відповідальність за невдачі окупантів на фронті на окремих російських політиків.

Раніше в ISW розповіли, що стоїть за арештом заступника Шойгу Тимура Іванова.

Exit mobile version