Сі Цзіньпін заявив, що в Китаї ніколи не забудуть удари США по посольству КНР у Белграді

Китайський лідер Сі Цзіньпін заявив, що в його країні ніколи не забудуть удари США по посольству КНР у Белграді у 1999 році, які забрали життя трьох людей.

Сі Цзіньпін

Фото - REUTERS/Carlos Garcia Rawlins

Глава КНР у статті для сербського видання «Політика» напередодні прибуття до Сербії заявив, що китайці ніколи не забудуть про бомбардування посольства їхньої країни в Белграді державами НАТО, яке відбулося 25 років тому, повідомляє «НБН» із посиланням на Kreschatic.

Сі Цзіньпін нагадав, що у 1999 році під час бомбардувань Югославії країнами Північноатлантичного Альянсу американські ракети вдарили по дипломатичному відомству КНР, вбивши трьох китайських журналістів.

Політик додав, що Китай цінує мир і ніколи не допустить повторення такої трагічної історії.

Зазначимо, що в НАТО пояснили атаку на посольство КНР використанням застарілих карт, оскільки будівлю відомства було збудовано у 1993 році. Після удару по дипломатичному відомству США виплатили Пекіну 4,5 мільйона доларів. Гроші поділили між родичами загиблих китайських журналістів та тими, хто отримав поранення.

Раніше США попередили КНР щодо її відповідальності за військові успіхи росіян в Україні. У Пекіні зухвало прокоментували заяви Вашингтона.

Exit mobile version