Президент Чехії повідомив, коли Україна отримає першу партію боєприпасів

Глава Чехії Петр Павел розповів, що Київ може отримати першу партію снарядів, у рамках ініціативи його країни щодо забезпечення української армії боєприпасами, вже на початку літа.

Петр Павел

Фото – facebook.com/generalpavel

Глава держави в інтерв’ю ARD повідомив, що перші 180 000 снарядів, закуплених у рамках ініціативи його країни з придбання боєприпасів для ЗСУ, можуть доставити Києву вже наступного місяця, інформує «НБН».

Політик пояснив, що, з одного боку, потрібно було повідомити союзникам про ініціативу Чехії щодо забезпечення української армії снарядами, щоб заручитися підтримкою інших держав. З іншого боку – партнери Києва розкрили карти, чим зараз користується країна-агресор.

Як зазначив президент, з цієї причини ініціатива Праги просувається не так швидко, як їй хотілося б. Глава держави та прем’єр-міністр Петр Фіала припускають, що на початку літа перші 180 000 снарядів вже будуть в Україні.

Політик зазначив, що надалі Чехія має намір постачати Києву п’яти-шестизначну кількість боєприпасів. Павел наголосив, що зараз Заходу важливо надавати Україні всебічну підтримку, щоб вона дала зрозуміти РФ щодо відсутності перспектив військових успіхів у окупантів.

Нагадаємо, що німецький канцлер Олаф Шольц підтримав ідею Жозепа Борреля щодо використання прибутку від заморожених активів РФ для закупівлі зброї для ЗСУ.

Exit mobile version