Соратник Орбана Немет раптово заявив, що РФ хоче підірвати суверенітет Угорщини та похвалив НАТО

Провідний член партії глави уряду Угорщини Жолт Немет раптово зробив різкі заяви щодо загрози для його країни з боку Російської Федерації та похвалив Організацію Північноатлантичного договору.

Жолт Немет

Фото – telex.hu

Немет під час виступу на конференції Угорського атлантичного товариства несподівано видав коментарі про країну-агресора та членство Угорщини в НАТО, які суперечать риториці Віктора Орбана.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на видання Telex.

Глава комітету закордонних справ угорського парламенту вважає, що, якби його країна не була членом Альянсу, їй довелося б захищатися від вторгнення РФ.

За словами депутата, щоб не заявляли глава Кремля Володимир Путін та його пропагандисти про НАТО, військово-політичний блок країн – не антиросійська організація. Альянс ніколи не планував вторгнення у РФ, проте здатний захистити своїх членів від атак держави-терориста.

Політик зазначив, що Москва не може обмежити суверенітет його країни військовим шляхом саме тому, що Угорщина входить до організації. Немет заявив, що Кремль хоче диктувати Будапешту, що йому робити чи не робити, з ким об’єднуватись, яку зброю його армія має мати і що він має представляти на міжнародній арені.

Як вважає член партії Орбана, теза про те, що вторгнення РФ в Україну відбулося через НАТО, виправдовує здійснення контролю РФ та Китаю над своїми сферами інтересів. Москві та Пекіну не подобається, що суверенні держави можуть самостійно обирати собі союзників.

Нагадаємо, соцопитування показало, як змінився рівень підтримки інтеграції України в ЄС і НАТО серед населення Угорщини та Словаччини.

Exit mobile version