Орбан заявив, що Європа «на боці війни» і підтримав «мирну ініціативу» Китаю щодо України

Глава угорського уряду Віктор Орбан заявив, що нібито серед усіх європейських держав лише його країна хоче досягти миру. Також представник Будапешта підтримав «мирний план» КНР щодо російсько-української війни.

Сі Цзіньпін та Віктор Орбан

Фото – apnews.com

Під час спільної пресконференції з китайським лідером Сі Цзіньпіном у Будапешті угорський прем’єр заявив, що його країна підтримує «мирну ініціативу» Пекіна щодо України.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на Hirado.

За словами Орбана, європейські країни нібито сьогодні «на боці війни», окрім його держави, яка підтримує всі міжнародні зусилля, спрямовані на досягнення миру. Вкотре глава уряду Угорщини повідомив, що його країна закликає до негайного припинення вогню в Україні та мирних переговорів Києва з Москвою.

Представник Будапешта назвав КНР «одним із стовпів нового світового порядку». За словами прем’єр-міністра, з цієї причини угорська влада підтримує «мирний план» Пекіна щодо України, який представив Сі Цзіньпін.

Нагадаємо, що соратник Орбана Жолт Немет раптово зробив низку заяв про вторгнення РФ в Україну та НАТО, які суперечать риториці глави угорського уряду. Політик вважає, що Кремль хоче підірвати суверенітет його країни.

Exit mobile version