Шольц назвав «непростим» рішення Берліна щодо передачі третього ЗРК Patriot Україні

Канцлер ФРН Олаф Шольц заявив, що рішення про передачу третього комплексу Patriot Києву для посилення української протиповітряної оборони далося непросто. Глава уряду розраховує, що союзники наслідують приклад Берліна.

Олаф Шольц

Фото – LUIS ROBAYO/AFP

Глава німецького уряду на саміті з безпеки та конкурентоспроможності у Швеції нагадав, що ФРН зобов’язалася підтримувати Україну стільки, скільки це буде необхідно, інформує «НБН» із посиланням на Tagesschau.

За словами політика, рішення щодо передачі третього ЗРК Patriot було для Берліна «непростим», оскільки у Німеччини не дуже багато таких комплексів. Проте керівництву ФРН було важливо зробити свій внесок у посилення української протиповітряної оборони.

Канцлер сподівається, що європейські союзники наслідуватимуть приклад Німеччини, оскільки Україні потрібні системи ППО, особливо Patriot та IRIS-T, а ЗСУ потребують великої кількості танків, артилерії та боєприпасів.

Нагадаємо, глава уряду Данії Метте Фредеріксен закликала європейських лідерів наслідувати приклад Берліна і передати Києву системи Patriot. За словами прем’єрки, Україні потрібно ще 5-6 таких ЗРК.

Exit mobile version