Прем’єр Румунії прокоментував реакцію Москви на можливу передачу Бухарестом ЗРК Patriot Україні

Глава уряду Румунії Марчел Чолаку прокоментував реакцію Кремля на дискусії у Бухаресті щодо передачі зенітного ракетного комплексу Patriot Україні для посилення її ППО.

Марчел Чолаку

Фото – Global Look Press/Janine Schmitz

Румунський прем’єр в інтерв’ю Digi24 зазначив, що поки що передчасно робити висновок про те, що Бухарест не надасть Україні системи Patriot, враховуючи, що його країні необхідні ці ЗРК, інформує «НБН».

Чолаку наголосив, що відповідне рішення ухвалюватиме Вища рада нацоборони Румунії. Глава уряду додав, що він цю тему обговорював із президентом, проте не розкриватиме подробиці їхньої розмови.

Також політик зазначив, що Бухарест побачив реакцію Москви на можливе відправлення комплексу Patriot Україні, яка містила завуальовану погрозу на адресу його країни. Прем’єр вважає, що рішення Румунії щодо передачі ЗРК непокоїть Кремль.

Чиновник повідомив, що він задоволений реакцією керівництва РФ, окрім того, у Бухаресті немає побоювань щодо нападу окупантів на країну НАТО з активною підтримкою.

Чолаку додав, що заяви з Москви говорять про те, що рішення румунської влади має вагу і Кремль боїться мобілізації зусиль світу проти російського диктатора.

Раніше прем’єр Румунії повідомив позицію глави Міноборони щодо надання комплексу Patriot Україні.

Exit mobile version