Сі Цзіньпін знову закликав знайти «політичне рішення» війни в Україні

Глава КНР Сі Цзіньпін вкотре заявив, що Пекін дотримується «позиції нейтралітету» і виступає за пошук «політичного шляху» для завершення війни в Україні.

Володимир Путін і Сі Цзіньпін

Фото – ria.ru

Під час зустрічі із кремлівським диктатором Володимиром Путіним глава КНР заявив, що його країна підтримує суверенітет України. При цьому Сі Цзіньпін погодився з незмінним лідером росіян щодо того, що завершувати розв’язану РФ війну потрібно «політичним шляхом».

За його словами, Пекін буде підтримувати позицію нейтралітету у своїй зовнішній політиці, інформує «НБН» з посиланням на китайське видання The Paper.

Лідер Китаю переконаний, що так зване «політичне рішення» для України включає дотримання принципів Статуту Організації об’єднаних Націй – повагу до суверенітету та територіальної цілісності. Сі Цзіньпін додав, що він сподівається на швидке повернення Європи до миру.

Нагадаємо, раніше лідер КНР у Будапешті зустрівся з угорським прем’єр-міністром Віктором Орбаном. Глава уряду Угорщини заявив, що європейські держави знаходяться «на боці війни» та підтримав «мирний план» Пекіна щодо України.

Exit mobile version