Наступні тижні будуть вирішальними – Орбан повідомив про стан Фіцо після поранення

Глава угорського уряду Віктор Орбан прокоментував стан словацького прем'єр-міністра Роберта Фіцо через два дні після поранення. На політика було скоєно замах у середу, 15 травня.

Віктор Орбан та Роберт Фіцо

Фото – afp.com

В ефірі угорського державного радіо глава уряду заявив, що Фіцо перебуває «між життям та смертю», зазначивши, що наступні тижні для словацького прем’єр-міністра будуть вирішальними.

Про це повідомляє «НБН» із посиланням на агентство Reuters.

За словами представника Будапешта, настав критичний момент напередодні виборів до Європарламенту, які відбудуться на початку червня. Їхні результати разом із президентськими виборами в США можуть визначити хід війни та миру в Європі.

Орбан зазначив, що у цій ситуації дуже потрібен Фіцо та його країна, налаштована на мир. Угорський прем’єр побажав політику одужати якнайшвидше і повернутися до роботи.

Зазначимо, що Офіс Генпрокурора Словаччини вирішив не повідомляти нові деталі розслідування замаху на главу уряду. Також у Нацполіції країни спростували повідомлення про те, що стрілок мав партнера із України – жінку, яка підштовхнула його до злочину.

Раніше напад на Фіцо прокоментував речник Путіна Дмитро Пєсков.

Exit mobile version