В Ірані підтвердили загибель президента Раїсі та глави МЗС в авіакатастрофі

Віцепрезидент Ірану підтвердив, що глава держави Ібрагім Раїсі та керівник Міністерства закордонних справ країни Хосейн Амір Абдоллахіан загинули в авіакатастрофі.

Ібрагім Раїсі

Фото - ria.ru

У суботу, 19 травня, ЗМІ повідомили, що гелікоптер, на борту якого знаходився іранський лідер і керівник зовнішньополітичного відомства країни, здійснив жорстку посадку в горах, інформує «НБН».

Пошукова операція тривала понад 10 годин, якісь медіа заявляли, що один із пасажирів гелікоптера нібито виходив на зв’язок. Пізніше турецька влада направила для пошуку глави Ірану БПЛА, дрон виявив уламки гелікоптера.

У понеділок, 20 травня, стало відомо, що усі пасажири гелікоптера загинули. Відповідну інформацію у своїх соцмережах повідомив іранський віцепрезидент Мохсен Мансурі, проте не розкрив причину катастрофи. У зв’язку із загибеллю глави держави уряд країни скликав термінову нараду.

Окрім іранського президента та міністра закордонних справ на борту перебували губернатор провінції Східний Азербайджан Ірану Малек Рахматі, представник Лідера Ісламської революції в провінції Східний Азарбайджан аятола Мохаммад Алі Але-Хашем та кілька інших неназваних осіб.

Нагадаємо, глава МВС Словаччини повідомив нові подробиці справи про замах на прем’єра Роберта Фіцо.

Exit mobile version