Резолюція РФ щодо заборони зброї у космосі провалилася в Радбезі ООН

У Раді Безпеки ООН проект резолюції щодо заборони зброї у космічному просторі, представлений країною-агресором, провалив голосування. В органі відбувся розкол стосовно розробленого росіянами документа.

Василь Небензя

Фото – rbc.ru

Проект резолюції РФ, який закликав усі держави «назавжди» запобігти розміщенню, загрозі або використанню будь-якої зброї в космосі, провалив голосування в Радбезі ООН, інформує «НБН» з посиланням на видання Kreschatic.

Розроблений росіянами документ не набрав щонайменше 9 необхідних голосів: за проект резолюції країни-агресора проголосували 7 членів Ради Безпеки, 7 – проти, 1 – утримався.

РФ висунула цей текст після того, як минулого місяця ветувала американський проект резолюції, який закликає держави запобігти гонці озброєнь у космосі.

Перед голосуванням заступник постпреда США в ООН Роберт Вуд звинуватив країну-агресора в намірі відвернути увагу міжнародної спільноти від розробки росіянами нового супутника з ядерним пристроєм. Дипломат додав, що у четвер РФ запустила на низьку навколоземну орбіту супутник, який може атакувати інші космічні апарати.

Постпред Росії в ООН Василь Небензя відповів, що він нібито не зрозумів, про що говорив Вуд, а після голосування заявив, що представники країн Заходу в організації «остаточно скинули маски», показавши, що вони «прагнуть мілітаризації космосу».

Нагадаємо, що раніше Небензя в Радбезі ООН намагався виправдати атаку Ірану на Ізраїль.

Exit mobile version