У Бундестазі заявили, що Франція робить «дуже мало» для допомоги Україні, на відміну від Німеччини

Голова оборонного комітету Бундестагу ФРН Марі-Агнес Штрак-Циммерман вважає, що Франції потрібно робити більше для підтримки України, а не тільки видавати гучні заяви. Чиновниця закликала Париж активізувати допомогу Києву.

Бундестаг Німеччини

Фото – eurointegration.com.ua

Голова оборонного комітету Бундестагу, яка є однією з найактивніших у ФРН адвокатів підтримки України, заявила, що Париж має прискорити передачу зброї Києву, повідомляє «НБН» із посиланням на американське видання Politiсo.

Штрак-Циммерманн заявила, що Польща та Німеччина роблять для України дуже багато на відміну від Франції, яка робить дуже мало. Чиновниця наголосила, що українці мають обмежений час, тому військова допомога повинна надходити у країну швидше.

Чиновниця закликала Париж не лише виступати із сильними промовами, а й підкріплювати свої слова конкретними діями. Вочевидь, її висловлювання стосуються пропозиції французького лідера Еммануеля Макрона щодо відправлення західних військових в Україну та його програмної промови.

Нагадаємо, глава уряду ФРН Олаф Шольц виступив проти ідеї НАТО щодо створення безпольотної зони на заході України. Канцлер вважає, що такі дії Альянсу втягнуть Німеччину у війну.

Exit mobile version