Блінкен закликає Байдена послабити заборону на завдання ударів ЗСУ по території РФ американською зброєю – ЗМІ

Державний секретар США Ентоні Блінкен закликає главу держави Джо Байдена послабити обмеження для Сил оборони України на завдання ударів по території Російської Федерації американською зброєю.

Ентоні Блінкен

Фото – Joshua Roberts/REUTERS

Як пише американське видання The New York Times, держсекретар США після поїздки до Києва закликає главу держави послабити обмеження для ЗСУ на використання американської зброї для ураження цілей на російській території. У зв’язку з цим в Адміністрації Байдена точаться дискусії, інформує «НБН».

За даними ЗМІ, Державний департамент США під керівництвом Блінкена працює над пропозицією дозволити Силам оборони України бити американською зброєю поа ракетних та артилерійських установках окупантів, розташованих поблизу державного кордону.

Український лідер Володимир Зеленський раніше говорив, що саме ці комплекси допомогли окупантам здійснити нещодавнє захоплення територій. ЗС РФ розмістили зброю біля північно-східного кордону Харківщини та націлили її на обласний центр, знаючи, що у відповідь захисники не зможуть застосовувати західне озброєння.

Журналісти зазначають, що поки що незрозуміло, скільки чиновників з оточення глави США підписалися під пропозицією держсекретаря. Крім того, документ офіційно не представили Байдену.

Нагадаємо, секретар РНБО назвав «цілком несправедливою» заборону для ЗСУ на завдання ударів по об’єктах на території країни-агресора американською зброєю.

Exit mobile version