Орбан повідомив, що Будапешт проводить переоцінку членства Угорщини в НАТО

Глава уряду Угорщини Віктор Орбан заявив, що Будапешт переглядає членство країни в Організації Північноатлантичного договору, щоб була можливість не брати участь у бойових діях НАТО за межами блоку.

Віктор Орбан

Фото – bloomberg.com

Угорський прем’єр-міністр в інтерв’ю державному радіо повідомив, що Будапешт працює над перевизначенням членства країни в Організації Північноатлантичного договору.

За словами Орбана, угорське керівництво хоче переоцінити членство країни в Альянсі, і чиновники країни працюють над цим, повідомляє «НБН» з посиланням на агентство Bloomberg.

Глава уряду уточнив, що Будапешт шукає шляхи, як зберегти членство Угорщини в НАТО таким чином, щоб країні не довелося брати участь у бойових діях військово-політичного блоку за межами організації.

Нагадаємо, що на початку місяця соратник Орбана Жолт Немет раптово зробив низку заяв щодо РФ і НАТО, які розходяться із риторикою прем’єр-міністра.

Глава комітету закордонних справ угорського парламенту переконаний, що російські окупанти вторглися у його країну, якби вона не була членом військово-політичного блоку. Політик не має сумнівів, що Альянс може захистити Угорщину від атак РФ.

Exit mobile version