ЗМІ дізналися, заради якого заходу глава МЗС Китаю може проігнорувати Глобальний саміт миру

Західні ЗМІ повідомляють, що керівник МЗС КНР Ван Ї може проігнорувати Глобальний саміт миру із завершення війни в Україні. Головний китайський дипломат, можливо, візьме участь у зустрічі БРІКС.йни в Україні. Головний китайський дипломат, можливо, візьме участь у зустрічі БРІКС.

Глава МЗС КНР Ван Ї

Фото – mid.ru

Два високопоставлені дипломати ЄС повідомили, що Москва планує провести зустріч держав-членів БРІКС приблизно в той же час, коли пройде Глобальний саміт миру щодо завершення війни в Україні в Швейцарії.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на американське видання Politico.

Зустріч БРІКС відбудеться на рівні глав зовнішньополітичних відомств, на яку Пекін направить головного китайського дипломата Вана Ї.

Журналісти нагадали, що раніше в КНР заявляли європейським дипломатам, що у разі відсутності запрошення на Глобальний саміт миру для Російської Федерації вони не надішлють своїх високопосадовців на цей захід.

Як зазначає ЗМІ, з огляду на те, що країну-агресора запрошувати на саміт не мають наміру, головний китайський дипломат, ймовірно, проігнорує його та поїде на зустріч БРІКС до російської столиці.

Раніше західне інформаційне агентство повідомило, що Глобальний саміт миру може пропустити американський лідер Джо Байден. За даними журналістів, глава Білого дому у ці дні у Лос-Анджелесі збиратиме гроші на передвиборчу кампанію.

Exit mobile version