Байден може пропустити Глобальний саміт миру заради збору коштів на передвиборчу кампанію – ЗМІ

Західні журналісти заявляють, що глава США Джо Байден може відмовитись від участі у Глобальному саміті миру щодо завершення війни в Україні заради збору коштів на передвиборчу кампанію.

Джо Байден

Фото – AP Photo/Evan Vucci

Агентство Bloomberg пише, що американський лідер, ймовірно, пропустить Глобальний саміт миру щодо завершення війни в Україні, який відбудеться 15-16 червня у Швейцарії після зустрічі лідерів країн «Групи семи» в Італії.

Глава Білого дому збиратиме гроші на передвиборчу кампанію, інформує «НБН».

За даними журналістів, після зустрічі «Великої вісімки» глава США вирушить до Лос-Анджелеса на збір коштів. До політика приєднаються колишній лідер американців Барак Обама, телеведучий Джиммі Кіммел, а також американські кіноактори Джордж Клуні та Джулія Робертс.

ЗМІ зазначає, що відповідне рішення глави Білого дому говорить про його перехід у режим передвиборчої кампанії. Він хоче подолати лідерство свого опонента Дональда Трампа у хитких штатах напередодні виборів у листопаді.

Окрім того, скандальний політик уперше за поточний виборчий цикл у зборі коштів на передвиборчу кампанію у квітні зібрав $76 млн, тоді як Байден – $51 млн.

Раніше ЗМІ повідомили, що бразильський президент не хоче їхати до Швейцарії, оскільки на Глобальному саміті миру не буде представників РФ.

Exit mobile version