У Бельгії заявили про відправку 30 винищувачів F-16 в Україну до 2028 року

Глава Міністерства закордонних справ Бельгії Хаджа Лахбіб повідомила, що Брюссель має намір передати Україні до 2028 року 30 багатофункціональних американських винищувачів F-16.

МЗС Бельгії

Фото – wikipedia.org

Керівник бельгійського зовнішньополітичного відомства заявила, що влада її країни хоче до 2028 року передати Києву 30 винищувачів F-16. Перші бойові літаки, за словами дипломата, мають з’явитись в Україні до кінця року.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на RTL.

Глава МЗС уточнила, що це зобов’язання буде офіційно оформлене в угоді про гарантії безпеки та співробітництво між Києвом та Брюсселем. Відповідний документ у вівторок, 28 травня, підписав український лідер Володимир Зеленський під час візиту до Бельгії.

Лахбіб зазначила, що оборонне відомство її країни також постачатиме Україні боєприпаси для американської авіації із власних запасів.

Міністр додала, що Бельгія надає Києву таку допомогу, щоб забезпечити свою безпеку та не дозволити кремлівському диктатору Володимиру Путіну відсунути кордони держав Європи.

Нагадаємо, речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш повідомив, що українські льотчики завершили навчання на F-16 у США. Майор пояснив, чому пілоти поки не повертатимуться у рідну країну.

Exit mobile version