Затримка може вимірюватися життями – Боррель розкритикував Угорщину за блокування €5 млрд допомоги Україні

Глава європейської дипломатії Жозеп Боррель звинуватив Угорщину у блокуванні фінансової допомоги Україні від ЄС на суму 5 мільярдів євро. Політик нагадав, що така затримка може коштувати людських життів.

Жозеп Боррель

Фото – elpais.com

У понеділок, 27 травня, під час брифінгу за підсумками Ради міністрів Європейського Союзу Боррель заявив, що через позицію Угорщини організація не може погодити сім правових актів, які потрібно ухвалити для фінансової підтримки Києва на суму 5 мільярдів євро.

Про це повідомляє «НБН» із посиланням на «Укрінформ».

За словами верховного представника ЄС із закордонних справ та політики безпеки, всі кажуть, що організація не виконує своїх зобов’язань і не робить це вчасно. При цьому Євросоюз не може надати Україні військову допомогу, оскільки Угорщина її блокує.

Віцепрезидент ЄК наголосив, що затримка з наданням Києву 5 мільярдів євро – не фінансова проблема, а проблема людських життів.

«Ця затримка може вимірюватися людськими життями», – заявив Боррель.

Політик нагадав, що згідно з домовленістю внески Будапешта до Європейського фонду миру не спрямовують на військову допомогу Україні. Водночас рішення щодо використання коштів із фонду повинні приймати за принципом консенсусу. Він додав, що ЗСУ зброя потрібна зараз, а не наступного року.

Раніше ЗМІ повідомили, що дві країни проти наміру НАТО розширити допомогу Україні на декількох напрямках.

Exit mobile version