У Politico розповіли, чому Євросоюз поспішає розпочати переговори з Україною щодо членства до 1 липня

Американське видання розповіло, чому Європейський Союз поспішає розпочати переговори з Києвом щодо вступу України в організацію до 1 липня. У ЄС побоюються, що Угорщина може зірвати цей процес.

Україна і ЄС

Фото – reuters.com

Як повідомляє американське видання Politico, у середу, 29 травня, представники урядів держав-членів Євросоюзу обговорять проект рамкової програми переговорів ЄК щодо вступу України та Молдови в організацію, інформує «НБН».

Один із європейських чиновників розповів журналістам, що Брюссель має намір розпочати відповідний процес на Раді із загальних питань, зустрічі міністрів у справах ЄС 25 червня. В останній доповіді Єврокомісії перелічені деякі реформи, які потрібно провести Україні до вступу в ЄС, проте сказано, що більшість роботи Київ виконав.

Небагато представників країн-членів Європейського Союзу хочуть дочекатися нової доповіді ЄК щодо прогресу України, оскільки побоюються, що єврокомісар з питань розширення, угорський дипломат Олівер Вархелі затягуватиме процес.

З цієї причини Брюссель прагне розпочати переговорний процес щодо інтеграції України і Молдови в ЄС до 1 липня, коли Угорщина стане головою Ради Європейського Союзу.

Раніше журналісти Politico розповіли, що заважає Євросоюзу розпочати переговори щодо вступу України в організацію наступного місяця.

Exit mobile version