В уряді Швеції заявили про передачу Україні літаків радіолокаційної розвідки ASC 890

Швеція надає Україні військову допомогу на суму 13,3 мільярда шведських крон, цей 16-й пакет став найбільшим. Зокрема, Стокгольм відправить Києву літаки радіолокаційної розвідки ASC 890.

Україна та Швеція

Фото – sweden.mfa.gov.ua

У пресслужбі уряду Швеції нагадали, що потреби України у війні проти російських окупантів все ще великі, водночас армія Путіна продовжує тиснути на кількох напрямках і посилює завдання авіаударів по цивільних і військових, інформує «НБН».

У зв’язку із цим Стокгольм ухвалив рішення про надання Києву нового рекордного пакету військової допомоги. Зокрема, ЗСУ отримають літаки радіолокаційної розвідки ASC 890. Ця авіація має посилити українську протиповітряну оборону.

Крім того, щоб захисники змогли створити нові бригади, Швеція надішле їм весь запас гусеничних БТР Pansarbandvagn 302. Також Київ отримає снаряди для артилерії та ресурси для обслуговування раніше наданого Стокгольмом обладнання.

Нагадаємо, глава чеського уряду Петр Фіала заявив, що перші артилерійські снаряди від Праги прибудуть в Україну вже найближчими днями.

Exit mobile version