ЗМІ дізналися, що змусило Сі Цзіньпіна відмовитися від прямого постачання озброєння РФ у 2022 році

Американське видання заявило, що у 2022 році китайський лідер Сі Цзіньпін хотів здійснювати прямі постачання зброї у РФ. Однак глава КНР передумав після розмови із президентом США Джо Байденом.

Сі Цзіньпін

Фото - AFP / MOHAMMED BADRA

Політичний оглядач Девід Ігнейшс у колонці для американської газети The Washington Post розповів, що на початку повномасштабної війни в Україні глава Китаю хотів допомогти державі-терористу зброєю, інформує «НБН».

У матеріалі ЗМІ сказано, що щонайменше через три тижні після вторгнення армії Путіна на українську територію Пекін почав закликати до миру, проте Кремль попросив у нього зброю.

Як повідомляє Ігнейшс, Сі Цзіньпін був готовий надати Москві військову допомогу, проте йому зателефонував американський лідер Джо Байден. Президент США попередив його про реакцію Вашингтона, якщо він дізнається про постачання зброї у РФ із КНР.

Після розмови з главою Штатів правитель Піднебесної вирішив утримуватись від прямої передачі озброєння країні-агресору. При цьому, як стверджують офіційні особи США, китайський лідер доручив колишньому віцепрем’єру Лю Хе стежити за прихованою допомогою, яку Пекін надає Москві.

Раніше про військову допомогу Китаю росіянам висловився генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Exit mobile version