Блінкен натякнув, що Білий дім може переглянути позицію щодо заборони на удари зброєю США по РФ

Держсекретар США Ентоні Блінкен натякнув, що у Байдена можуть переглянути позицію щодо заборони для ЗСУ на завдання ударів наданою Вашингтоном зброєю по території країни-агресора.

Ентоні Блінкен

Фото - REUTERS/Evelyn Hockstein

Держсекретар США вкотре повторив позицію американської влади про те, що вона не заохочує і не надає можливість для атак Сил оборони України на Росію переданою Штатами зброєю, інформує «НБН» з посиланням на видання The New York Times.

За словами чиновника, водночас Україна має сама вирішувати, як їй краще захиститись від ворога. Він натякнув, що Білий дім може бути відкритим до обговорення стосовно зняття заборони, зазначивши, що американське керівництво «коригує свою позицію» з розвитком бойових дій.

Відповідаючи на питання журналіста, представник Вашингтона зазначив, що «адаптація» влади США до зміни ситуації і означає можливу підтримку атак ЗСУ на РФ наданою Штатами зброєю.

Нагадаємо, у Кремлі прокоментували заяву Варшави про право української армії використовувати польську зброю для ударів по російській території.

Exit mobile version