Пєсков заявив, що Брюсселю не подобається «самостійність» Угорщини, звинувативши ЄС у тиску на Орбана

Представник АП РФ Дмитро Пєсков заявив, що керівництву Європейського Союзу не подобається «самостійність» Угорщини, тому організація нібито тисне на главу уряду країни Віктора Орбана.

Дмитро Пєсков

Фото – ria.ru

Американське видання Politico заявило, що Європейський Союз може урізати вплив Угорщини в ЄК через тісні відносини Будапешта з Москвою та протест проти вступу України в ЄС, інформує «НБН».

Як пише російське пропагандистське агентство «Интерфакс», представник Кремля Дмитро Пєсков прокоментував відповідні повідомлення ЗМІ.

За словами речника Путіна, угорська влада завжди аналізує прийняті Євросоюзом рішення на рахунок власних інтересів, і така «самостійність» не подобається керівництву ЄС.

Прессекретар диктатора стверджує, що нібито з цієї причини керівництво Угорщини, зокрема голова її уряду, зазнають «безпрецедентного незамаскованого тиску» в організації.

Раніше голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель повідомив, що Будапешт блокує допомогу Україні від організації на суму 5 мільярдів євро. Чиновник розкритикував Угорщину, через яку Євросоюз не може виконувати свої зобов’язання.

Exit mobile version