Китай відмовився від участі у Глобальному саміті миру через відсутність запрошення для РФ – ЗМІ

Західне ЗМІ повідомляє, що Китай не братиме участі у Глобальному саміті миру щодо завершення війни в Україні, який відбудеться наступного місяця у Швейцарії, оскільки РФ не запросили на захід.

Китай

Фото – ria.ru

Агентство Reuters, посилаючись на джерела, повідомило, що КНР відмовилася від участі у Глобальному саміті миру щодо завершення війни в Україні. Пекін отримав запрошення на захід у Швейцарії, проте відхилив його.

За даними журналістів, Китай відмовився відправляти своїх представників на саміт, оскільки на нього не запросили Російську Федерацію, інформує «НБН».

Керівництво КНР цього тижня повідомило дипломатам, що умови присутності на заході – визнання саміту Києвом та Москвою, рівна участь двох країн, а також справедливе обговорення всіх пропозицій.

Раніше американське видання Politico заявляло, що головний дипломат Китаю Ван Ї може проігнорувати Глобальний саміт миру. Керівник МЗС хоче взяти участь у зустрічі БРІКС, організованій Кремлем, яка відбудеться у той же період, що й захід щодо завершення війни в Україні.

Як повідомляли журналісти, через відсутність запрошення для РФ на Глобальному саміті миру не хоче бути присутнім і президент Бразилії.

Exit mobile version