У Financial Times розкрили три питання, які Путін обговорював із Сі Цзіньпіном під час візиту до Китаю

ЗМІ з'ясували, про що кремлівський диктатор Володимир Путін просив главу КНР Сі Цзіньпіна під час нещодавнього візиту до Китаю. Журналісти назвали три основні питання, які обговорили представники Пекіна та Москви.

Володимир Путін і Сі Цзіньпін

Фото – ria.ru

Британське видання Financial Times повідомило, що під час нещодавньої зустрічі в КНР беззмінний лідер росіян і глава КНР обговорювали три головні питання – відмова Пекіна від участі у Глобальному саміті миру, розширення діяльності китайських банків у країні-агресорі та угода про будівництво магістрального газопроводу «Сила Сибири-2», інформує «НБН».

За даними ЗМІ, переговори щодо проекту газопроводу не просуваються через цінові вимоги Пекіна, які Москва вважає необґрунтованими. Китайське керівництво хоче отримувати «блакитне паливо» за цінами, близькими до внутрішніх цін у РФ. Також влада КНР має намір закуповувати лише частину потужності газопроводу – 50 мільярдів кубометрів «блакитного палива» щорічно.

Журналісти пишуть, що також російська та китайська сторони обговорюють можливість фінансування торгівлі компонентами для оборонної промисловості РФ за участю одного чи кількох банків КНР, що може спричинити санкційний удар Вашингтона. США звинувачують Пекін у підтримці ВПК країни-агресора через передачу Москві товарів подвійного призначення.

Окрім цього, 31 травня влада Китаю повідомила, що країна відмовляється від участі в Глобальному саміті миру.

Нагадаємо, ЗМІ повідомили, що ще країна може проігнорувати саміт у Швейцарії.

Exit mobile version