У Пекіні відреагували на слова Зеленського щодо спроби зриву Росією Глобального саміту миру за допомогою Китаю

Глава держави Володимир Зеленський заявив, що РФ використовує Китай, щоб зірвати проведення Глобального саміту миру щодо завершення війни в Україні. У МЗС КНР відреагували на слова президента.

Китай

Фото – minfin.com.ua

У неділю, 2 червня, український лідер повідомив ЗМІ, що влада Китаю працює над тим, щоб держави не брали участь у Глобальному саміті миру. За словами Зеленського, КНР є інструментом у руках кремлівського диктатора Володимира Путіна, оскільки за підтримки Пекіна війна буде довшою, інформує «НБН».

Як пише британське видання The Guardian, речниця китайського зовнішньополітичного відомства Мао Нін прокоментувала висловлювання глави України. За її словами, Пекін нібито підтримує всі зусилля, спрямовані на досягнення миру в Україні.

Речниця МЗС КНР зазначила, що Китай надає великого значення відносинам із Києвом і залишається найбільшим торговим партнером України. Чиновниця додала, що позиція Пекіна щодо участі країни у Глобальному саміті миру є «відкритою та прозорою».

Нагадаємо, глава МЗС України Дмитро Кулеба розповів, що використовує Москва у спробі зірвати проведення саміту у Швейцарії.

Exit mobile version