Головнокомандувач ЗС Норвегії розповів, скільки років має НАТО на підготовку до війни з РФ

Головнокомандувач ЗС Норвегії, генерал Ейрік Крістофферсен вважає, що країни-члени Організації Північноатлантичного договору мають лише кілька років на підготовку до війни з Російською Федерацією.

Війська НАТО

Фото – apnews.com

Головнокомандувач норвезької армії заявив, що країни-члени Альянсу мають два-три роки на підготовку до війни з державою-терористом. За словами воєначальника, саме за цей період Російська Федерація відновить здатність до ведення бойових дій, інформує «НБН» з посиланням на агентство Bloomberg.

Воєначальник звернув увагу на те, що хтось сказав, що Альянс має 10 років на це, проте блок повертається до меншого терміну через промислову базу країни-агресора, що функціонує.

Генерал зазначив, що НАТО має наступні два-три роки для відновлення сил і запасів з огляду на те, що організація продовжує надавати військову допомогу Україні. Блоку потрібно прискоритися, щоб реалізувати свої плани та рішення й бути впевненим, що він готовий до всього.

Також Крістофферсен звернув увагу на заяву глави Кремля Володимира Путіна про те, що Росія не зацікавлена ​​у війні з Альянсом, очевидно, оскільки зараз вона не має для цього можливостей і ресурсів.

Раніше в естонському парламенті закликали держави НАТО «прокидатися» після натяку Кремля на зміну морських кордонів.

Exit mobile version