Президент Болгарії заявив про перспективу «ядерного Армагеддону» через удари західною зброєю по території РФ

Болгарський лідер Румен Радєв розкритикував скасування обмежень для України на обстріли території Російської Федерації західною зброєю. За словами глави держави, зняття країнами НАТО відповідної заборони нібито обернеться ескалацією.

Румен Радєв

Фото – quirinale.it

Болгарський президент, коментуючи дозвіл для армії України на удари західною зброєю по об’єктах на території держави-терориста, засудив таке рішення НАТО.

Про це повідомляє «НБН» із посиланням на болгарську службу «Радіо Свобода».

За словами глави держави, «стає все більш очевидною» участь Північноатлантичного Альянсу у війні й залучення країн-членів організації нібито має ризик неконтрольованої ескалації. Політик вважає, що такий розвиток подій загрожує «ядерним Армагеддоном».

Радєв заявив, що, скасувавши обмеження із використання західної зброї ЗСУ для обстрілів російської території та ухваливши рішення щодо відправлення інструкторів в Україну, військово-політичний блок «перейшов червоні лінії».

Водночас канцлер ФРН Олаф Шольц займаає іншу позицію у цьому питанні. Глава німецького уряду переконаний, що удари переданою Берліном зброєю по території РФ не призведе до ескалації.

Exit mobile version