ЗМІ дізналися, що змусило президента Аргентини змінити рішення щодо участі у Глобальному саміті миру

Раніше глава Аргентини Хав'єр Мілей, як писали ЗМІ, відмовився від участі у Глобальному саміті миру, оскільки не хотів пропускати національні свята у своїй країні. Проте, за даними журналістів, глава держави змінив своє рішення.

Президент Аргентини Хав'єр Мілей

Фото – AFP / EMILIANO LASALVIA

Аргентинський президент все ж таки вирішив приєднатися до Глобального саміту миру, як стверджують ЗМІ, в останню хвилину після того, як український президент Володимир Зеленський направив йому спеціальне запрошення, інформує «НБН» із посиланням на Clarin.

У своєму посланні до Мілея представник Києва закликав його бути присутнім хоча б на церемонії відкриття заходу у Швейцарії, який відбудеться 15-16 червня. Крім того, аналогічний заклик у листі до глави держави зробили близько 20 аргентинських організацій.

За даними видання, аргентинський політик також отримував сигнали щодо необхідності взяти участь у Глобальному саміті миру щодо завершення війни в Україні із США.

Раніше стало відомо, чому учасники Глобального саміту миру не закликатимуть до виведення російських окупаційних сил із України.

Exit mobile version