Пекін напередодні Глобального саміту миру лобіює «мирний план» Китаю та Бразилії серед світових урядів – ЗМІ

Західні ЗМІ повідомляють, що напередодні Глобального саміту миру Пекін лобіює «мирний план» Китаю та Бразилії із шести пунктів серед інших країн, пояснюючи, чому представників КНР не буде на заході у Швейцарії.

Китай

Фото – ria.ru

Журналісти агентства Reuters, поспілкувавшись із 10 неназваними дипломатами, повідомили, що напередодні Глобального саміту миру представники Китаю почали активніше «проштовхувати» так званий «мирний план» КНР та Бразилії серед світових урядів. Для цього Пекін використовує зустрічі з іноземними чиновниками, телефонні дзвінки та повідомлення представництвам інших країн на китайській платформі WeChat, інформує «НБН».

За даними ЗМІ, представники КНР, пояснюючи чому Пекін відмовився від участі в саміті щодо завершення війни в Україні, намагаються залучити держави, що розвиваються, до «мирних пропозицій» із шести пунктів, які Китай і Бразилія оприлюднили в травні. Під час контактів із такими країнами Пекін прямо не закликав їх ігнорувати захід у Швейцарії.

Однак одне з джерел стверджує, що Китай говорив цим країнам про те, що Глобальний саміт миру нібито продовжить російсько-українську війну, зазначаючи, що багато держав, що розвиваються, поділяють погляди КНР на цей захід.

Раніше ЗМІ розкрили, що змусило президента Аргентини змінити рішення щодо участі у Глобальному саміті миру.

Exit mobile version