У Росії Грузинський легіон визнали «терористичною організацією», звинувативши у причетності до диверсій

Російські ЗМІ повідомляють, що у країні-агресорі Грузинський національний легіон визнали «терористичною організацією». Підрозділ, який воює на боці України, звинувачують у причетності до диверсій та терактів на території РФ.

Грузинський національний легіон

Фото – RFE/RL

Пропагандистські ЗМІ, посилаючись на ФСБ РФ, пишуть, що Південний окружний військовий суд країни-агресора визнав Грузинський національний легіон «терористичною організацією», заборонивши його діяльність на території Росії, повідомляє «НБН» з посиланням на Kreschatic.

Бійців одного з найбільших іноземних підрозділів у ЗСУ, створеного добровольцями-грузинами у 2014 році, звинувачують у катуваннях російських окупантів, убивствах цивільного населення, а також у причетності до терактів та диверсій на території країни-агресора.

У спецслужбі РФ зазначили, що після рішення суду діяльність членів цього формування Сил оборони України кваліфікуватимуть не лише за статтею кримінального кодексу про найманство, а й за статтями про терористичну діяльність.

Нагадаємо, минулого місяця ЗМІ повідомили, що у РФ суди винесли вироки понад півсотні громадян через зв’язки з російськими добровольчими формуваннями, які воюють на боці України.

Exit mobile version