У Міноборони Канади відповіли, чому не відправлять своїх військових інструкторів в Україну

Керівник Міністерства оборони Канади Білл Блер пояснив, чому Оттава не відправить своїх військових інструкторів в Україну, прокоментувавши позицію союзників щодо цього питання.

Збройні сили Канади

Фото – ottawacitizen.com

Керівник оборонного відомства Канади повідомив, що нинішні обставини не сприяють відправленню Оттавою військових інструкторів в Україну, інформує «НБН» з посиланням на агентство Reuters.

За словами міністра, є цілком зрозуміле занепокоєння розширенням навчальної місії в Україні, тому розглядається можливість посилення підготовки захисників.

Говорячи щодо відправки іноземних військових інструкторів, представник Канади також зазначив, що серед держав-членів Організації Північноатлантичного договору спостерігається невизначеність щодо відповідного кроку.

Нагадаємо, ЗМІ повідомили, що французька влада хоче створити коаліцію іноземних інструкторів для навчання військовослужбовців в Україні.

Однак керівництво ЄС чинить опір ініціативі Парижа, оскільки більшість членів Європейського Союзу виступили б проти підготовки захисників на українській території. Зокрема журналісти з’ясували, чому американський президент Джо Байден не підтримує відповідну ідею Франції.

Exit mobile version