Аналітики ISW пояснили, що стоїть за спробами Путіна створити альтернативу НАТО

У вашингтонському Інституті вивчення війни повідомили, що російський лідер Володимир Путін має намір сформувати альтернативу НАТО. Американські аналітики пояснили, що стоїть за спробами кремлівського диктатора створити альянс із дружніх до РФ держав.

Володимир Путін

Фото – ria.ru

В аналітичному матеріалі ISW наголошується, що напередодні візитів до КНДР та В’єтнаму Путін опублікував статті для видань цих держав. У своєму матеріалі для в’єтнамської газети Nhân Dân глава Кремля посилався на історичну пам’ять підтримки В’єтнаму СРСР під час війни в країні.

Також він хвалив Ханой за «незалежну зовнішню політику» та за те, що він поділяє погляди РФ на формування нової системи євразійської безпеки, інформує «НБН».

Раніше у статті для північнокорейського державного видання Rodong Sinmun беззмінний лідер росіян дякував КНДР за підтримку війни проти України та заявляв про готовність до тісної співпраці з Пхеньяном.

Аналітики нагадали, що під час візиту до КНР у травні диктатор заявив, що нібито «євроатлантична система безпеки» руйнується, а західні схеми процвітання та безпеки для європейських країн не працюють.

На думку американських експертів, Путін намагається створити коаліцію держав як альтернативу Північноатлантичному Альянсу, використовуючи історичну пам’ять про позитивні відносини з СРСР та попередню допомогу іншим країнам.

В ISW вважають, що за допомогою формування альтернативи НАТО глава Кремля хоче продемонструвати, що єдиними союзниками України нібито є держави Заходу, тоді як решта світу стоїть за РФ.

Нагадаємо, глава Міноборони Великобританії прокоментував візит Путіна до Північної Кореї.

Exit mobile version