Макрон пояснив, чому він готовий відновити діалог із Путіним

Французький лідер Еммануель Макрон, який з початку повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну понад 10 разів спілкувався телефоном з Володимиром Путіним, пояснив, чому він готовий продовжити діалог із кремлівським диктатором.

Еммануель Макрон

Фото – bbc.com

Глава Франції з початку повномасштабної війни в Україні як мінімум 14 разів спілкувався по телефону із незмінним російським лідером. Макрон раніше повідомляв, що він із грудня 2021 року провів «сто годин» переговорів із Путіним, інформує «НБН».

У подкасті Generation Do It Yourself французький лідер зізнався, що він продовжив би розмовляти з кремлівським диктатором, пояснивши свою позицію тим, що він «вірить у силу діалогу».

При цьому представник Парижа зазначив, що останні місяці він не спілкувався з главою країни-агресора, проте не виключає, що їхня розмова відбудеться «з тієї чи іншої теми».

Нагадаємо, що французький президент запропонував відправити іноземних інструкторів в Україну, зокрема із США. ЗМІ з’ясували, чому американський лідер Джо Байден відмовився підтримати ініціативу Макрона.

Exit mobile version