ЗМІ назвали умову припинення військової підтримки України Трампом у разі його повернення у Білий дім

ЗМІ повідомили, що два ключові радники 45-го президента США Дональда Трампа представили йому план завершення російсько-української війни, в якому зазначено умову припинення військової підтримки Києва Вашингтоном.

Дональд Трамп

Фото – MICHAEL REYNOLDS/EPA

Агентство Reuters пише, що радники кандидата у президенти США Фред Флейц та Кіт Келлог представили йому план припинення російсько-української війни у ​​разі його повернення у Білий дім, інформує «НБН».

Він передбачає продовження військової підтримки Києва лише за його згоди на початок мирних переговорів із Москвою. У свою чергу, Кремль отримає із Вашингтона попередження про те, що будь-яка відмова від діалогу з українською стороною призведе до посилення допомоги Штатів Києву.

Також у плані наголошується, що у ході переговорного процесу припинення вогню буде встановлено на основі переважаючої лінії фронту в Україні.

Флейц повідомив, що колишній американський лідер відреагував на таку пропозицію радників позитивно.

Водночас ЗМІ зазначає, що відповідна позиція Вашингтона у разі повернення Трампа у президентське крісло зіткнеться з протидією всередині Республіканської партії США та союзників Штатів у Європі.

Нагадаємо, минулого тижня опонент Байдена заявив, що намір України вступити у НАТО «спровокував» напад росіян.

Exit mobile version