У Байдена прокоментували «мирний план» радників Трампа щодо України

Координатор Ради нацбезпеки США зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі прокоментував інформацію ЗМІ щодо «мирного плану» радників ексглави Білого дому Дональда Трампа стосовно припинення війни в Україні.

Джон Кірбі

Фото – rferl.org

У ході брифінгу представник Білого дому прокоментував матеріал агентства Reuters про те, що два радники кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа представили «мирний план» щодо завершення війни в Україні, який передбачає примус Києва до переговорів з РФ та територіальні поступки, пише «НБН».

Координатор Ради нацбезпеки США відмовився коментувати передвиборчу кампанію, в якій бере участь 45-й президент Штатів і скептично висловився про «мирні пропозиції» радників Трампа. Проте Кірбі нагадав, що чинний глава держави Джо Байден продовжує допомагати Україні.

Представник Білого дому зазначив, що існує глобальна коаліція із понад півсотні держав, які підтримують Україну у боротьбі з російськими окупантами. Нещодавно американський президент та Зеленський підписали безпекову угоду між США та Україною.

Чиновник додав, що Штати хочуть посилити позицію України на фронті, щоб вона була сильнішою на переговорах з РФ і лише Зеленський вирішуватиме, коли настане час діалогу з Кремлем.

Нагадаємо, у виборчому штабі Трампа розповіли, як він бачить завершення війни в Україні.

Exit mobile version