Столтенберг відповів, чи продовжить НАТО підтримувати Україну у разі повернення Трампа в Білий дім

Генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору Єнс Столтенберг відповів, чи продовжить Альянс підтримувати Україну у разі повернення опонента чинного президента Джо Байдена Дональда Трампа у Білий дім.

Єнс Столтенберг

Фото – reuters.com

В інтерв’ю японському виданню Уomiuri генсек Північноатлантичного Альянсу заявив, що Україна продовжуватиме отримувати військову допомогу для боротьби з російськими загарбниками від членів НАТО у разі повернення Трампа у президентське крісло, інформує «НБН».

За словами Столтенберга, кремлівський диктатор Володимир Путін вірить у те, що країни НАТО «відступляться». Політик зазначив, що чим швидше Захід дасть зрозуміти російським загарбникам, що вони не переможуть на полі бою, тим швидше закінчиться війна. Він висловив сподівання на те, що держави-члени організації та їхні партнери, такі як Японія, не відмовляться від підтримки України.

Генсек НАТО вважає, що незалежно від результатів президентських виборів у США, Штати залишаться надійним союзником Альянсу. При цьому в організації готуються до можливого зменшення участі Вашингтона у наданні військової допомоги Україні.

Нагадаємо, під час дебатів із Трампом 28 червня Байден заявив, що переобрання республіканця призведе до Третьої світової війни. Також глава США назвав країни, які можуть стати жертвами агресії РФ у разі поразки України.

Exit mobile version