Вучич розхвалив «мирний план» Китаю та Бразилії щодо України та «пояснив», чому його ігнорують

Сербський лідер Александар Вучич розхвалив «мирний план» Китаю та Бразилії щодо України. Глава держави також пояснив, чому країни ігнорують ці пропозиції.

Александар Вучич

Фото - ria.ru

У неділю, 30 червня, в ефірі сербського телебачення Prva глава держави прокоментував «мирний план», наданий КНР та Бразилією.

Пропозиції двох країн щодо завершення російсько-української війни Вучич назвав «ініціативою здорового глузду», інформує «НБН» із посиланням на Danas.

За його словами, Пекін запропонував «щось справді найлогічніше», від чого нібито не відмовилася б жодна нормальна людина. Президент зазначив, що водночас усі сторони «мовчать і недооцінюють» ініціативу Китаю та Бразилії, начебто відповідні пропозиції надійшли з його країни чи якоїсь меншої держави.

Вучич пояснив, що «мирний план» нібито ігнорують, бо «ніхто не хоче» негайно припинити бойові дії, а кожен чекає на поразку іншого.

Нагадаємо, що представник Сербії був присутнім на конференції у Швейцарії та підписав спільне комюніке за підсумками Глобального саміту миру.

Раніше «мирний план» щодо України представили радники кандидата у президенти США Дональда Трампа, про що написали ЗМІ. У Білому домі прокоментували відповідні повідомлення журналістів.

Exit mobile version