НАТО готує план посилення підтримки України на тлі перспективи переобрання Трампа – ЗМІ

Американське видання The Wall Street Journal повідомляє, що в Організації Північноатлантичного договору готують низку заходів щодо посилення підтримки України з огляду на те, що ексглава США Дональд Трамп може знову зайняти президентське крісло.

Україна і НАТО

Фото – nato.int

Американське ЗМІ, посилаючись на офіційних представників США та Північноатлантичного Альянсу, заявило, що в НАТО готують план, спрямований на збереження та посилення довгострокової підтримки України на тлі перспективи повернення Трампа до Білого дому, інформує «НБН» із посиланням на Kreschatic.

За словами журналістів, Альянс має намір відправити у Київ високопосадовця, який відповідатиме за координацію надання військової допомоги Україні від організації.

Також НАТО хоче створити у німецькому місті Вісбаден нове командування для координації передачі озброєння, техніки для ЗСУ, а також підготовки та навчання захисників.

Експосол США в Альянсі Іво Даалдер заявив, що тепер організація відповідатиме за відповідні питання, а не Вашингтон, як це було раніше, щоб захистити зусилля блоку з надання допомоги Україні від 45-го президента США.

The Wall Street Journal зазначає, що в НАТО почали розробляти цей план ще кілька місяців тому, проте він став актуальнішим після невдалого виступу глави Білого дому Джо Байдена на дебатах із Трампом.

Про введення нових заходів для посилення підтримки України, за даними видання, буде оголошено цього місяця на саміті Альянсу, що відбудеться у столиці США.

Раніше генсек НАТО заявив, що організація продовжить підтримувати Україну, навіть якщо Трамп знову очолить Америку.

Exit mobile version