Боррель і фон дер Ляйєн відповіли на заяву Орбана про «миротворчу місію» у Москві

Глава європейської дипломатії Жозеп Боррель та президент ЄК Урсула фон дер Ляєн прокоментували заяву угорського прем'єра Віктора Орбана про його «миротворчу місію» у столиці країни-агресора.

Урсула фон дер Ляєн та Жозеп Боррель

Фото – РАР/EPA/STEPHANIE LECOCQ

Глава угорського уряду на своїй Facebook-сторінці повідомив, що він прибув до столиці РФ для продовження «миротворчої місії». Його представник Берталан Хаваші пояснив, що політик обговорить із російським лідером шляхи врегулювання війни в Україні, інформує «НБН».

Однак голова європейської дипломатії Жозеп Боррель у своїй заяві зазначив, що візит Орбана до Російської Федерації відбувається виключно у рамках двосторонніх відносин між Будапештом та Москвою.

Боррель уточнив, що угорський прем’єр не отримував мандат від Ради Євросоюзу на відвідування столиці держави-терориста. Він додав, що офіційна позиція Європейського Союзу щодо України виключає контакти організації із кремлівським диктатором.

Урсула фон дер Ляйєн на своїй сторінці в соцмережі Х у відповідь на заяву Орбана написала, що умиротворення не зупинить лідера росіян. Президент Єврокомісії переконана, що справедливого та міцного миру для українців можна досягти лише рішучістю та єдністю.

Раніше у Зеленського відповіли, чи відправив глава Кремля угорського прем’єра в Україну.

Exit mobile version