Путін назвав «Талібан» союзником Росії у «боротьбі з тероризмом»

Глава Кремля Володимир Путін публічно заявив про те, що афганський воєнізований рух «Талібан» – союзник країни-агресора у боротьбі з тероризмом. При цьому в Російській Федерації ця організація вважається терористичною.

Володимир Путін

Фото – ria.ru

У четвер, 4 липня, за підсумками саміту держав ШОС в Астані кремлівський диктатор заявив, що «Талібан» контролює владу в Афганістані. Російський лідер зазначив, що цей воєнізований рух – союзник РФ у боротьбі з тероризмом, «оскільки будь-яка влада зацікавлена ​​у стабільності у державі, якою вона керує».

Пропагандистське агентство «ТАСС» опублікувало відповідний фрагмент виступу Путіна, інформує «НБН».

Глава Кремля уточнив, що таліби хочуть, щоб в Афганістані «все було стабільним, спокійним і підпорядкованим певним правилам», і країна-агресор неодноразово отримувала сигнали від цієї організації про те, що вона готова працювати з РФ у боротьбі з тероризмом.

Зазначимо, що у Росії «Талібан» входить до переліку терористичних організацій. Однак у травні Мін’юст та МЗС країни-агресора повідомили диктатору, що Москва може прибрати талібів із цього списку.

У 2021 році представники афганського воєнізованого руху провели першу міжнародну зустріч у російській столиці та визнали тимчасово захоплений Кримський півострів «частиною РФ».

Як повідомлялося, Зеленський висловився щодо участі кремлівського диктатора у другому Глобальному саміті миру.

Exit mobile version